Sekretærens motto hos N.L. Kildegaard

Et motto, vi alle kan være enige om, pryder første side i Kildegaards scrapbøger

Lokalarkivet har netop modtaget en fin samling avisudklip, afleveret af efterkommere til entreprenør N. L. Kildegaard, Østergade, Hadsten by.

Niels Laurits Kildegaard, 1926-2013, startede firmaerne Hadsten Gulvservice og senere Entreprenørforretningen N. L. Kildegaard.

De 3 scrapbøger indeholder nøje udvalgte artikler fra perioden 1960-1971. Udklippene omhandler særligt byggeri, byplanlægning og politiske emner om Hadsten og omegn, fra bl.a. Aarhus Stiftstidende. Scrapbøgerne kan beses i Arkivets udstillingsområde.

Det var firmaets sekretær, der igennem årene klippede relevante avisartikler ud og samlede dem i scrapbøger. Som det første, når scrapbog fra 1960 åbnes, ses sekretærens motto ‘Lad ikke arbejdet sluge alle andre livsværdier’.

At sekretæren hos Kildegaard var grundig og omhyggelig med sit arbejde, er til stor glæde for eftertiden. Alle udklip er sirligt sat op og påført dato og årstal. Det er dermed en fornøjelse for de besøgende på Arkivet at bladre igennem de forandringer, der skete i Hadsten i dette årti.

1962: Ny radiomast, boliger i Æbleparken – der er mange vigtige emner i Entreprenør Kildegaards udklipssamling

Vil du også dele din families, din virksomheds eller din ejendoms historie?

Har du gamle fotos, en emnesamling med udklip som vist ovenfor eller andet materiale, som du gerne vil give videre og dele med andre? Så vil vi opfordre dig til at kontakte Lokalarkivet eller besøge os i kælderen på Hadsten Skole. Du finder vores åbningstider på forsiden.

Få mere at vide om, hvordan du indleverer materiale til arkivet her: https://hadstenlokalarkiv.dk/indlevering-af-arkivalier/