På vintertur i Østergade

1940, Elever fra Hadsten Husholdningsskole på tur i Østergade. Ukendt fotograf.

Som januar måneds billede har jeg valgt endnu et vintermotiv, denne gang taget i Østergade, Hadsten.

På billedet ses 7 elever fra Hadsten Husholdningsskole, der som bekendt lå i Østergade 77 (nu Linieskolen). De kvindelige elever er vinterklædte og bærer mindre kufferter. Måske er de på vej til eller fra tog/rutebil, eller måske på indkøbstur i Hadsten by.

I baggrunden til højre ses nogle af Østergades høje ejendomme, og til venstre stationsbygningen efter stakittet foran træerne.

Fotoet, som vi desværre ikke kender ophavsmanden til, er fuld af god energi, som udstråler fra de smilende kvinder.

Hadsten Husholdningsskole, der som en af byens længest fungerende institutioner har været undervisningssted siden 1923. I 2013 blev skolen omdannet til Linieskolen, en Fri Fagskole, og skolens bygninger har dermed i mere end 100 år været hjemsted for elever, der har søgt læring og udvikling.

Husholdningsskolen er heldigvis et af de lokale institutioner, som lokalarkivet har rigtig meget materiale fra. Vi har modtaget blandt andet elevbilleder, lejlighedssange, informationsmateriale og ordensreglementer, som tidligere elever har gemt og videregivet til slægtninge, der har valgt at donere det til bevaring på arkivet. Vi er utroligt glade for, at have modtaget alt dette materiale.

Er du interesseret i Hadsten Husholdningsskoles historie, så mød op på Lokalarkivet og se hvad vi har om emnet. En del af billedmaterialet ligger offentligt tilgængeligt på Arkiv.dk.

Læs også om skolens 100 års jubilæum som undervisningsinstitution i artiklen her:
https://byensnyt.dk/8370/det-sker-8370/hip-hurra-jubilaeumsdag/