Jubilæums Sherry

100 året for Hadsten bys tilblivelse blev fejret på mange måder. Det store optog med personer, der var klædt ud som Kong Frederik den syvende og grevinde Danner, var det store trækplaster. Det var en kæmpe fest, og handelsstanden havde lagt sig i selen for at have gode tilbud.

I Søndergade i en meget smal butik, havde Vin og tobakshandler Kurt Laursen sin meget velduftende butik med et kæmpe udvalg af tobak og vine. Det var virkelig en oplevelse at komme ind i den forretning, selv om det bare var for at købe 10 Kings cigaretter, som var mit foretrukne mærke på det tidspunkt.

Nede i vores lille museum på arkivet, bagest i et gammelt skab dukkede en flaske Sherry op med en fin etiket, hvor der står årstallene 1862 – 1962, og oven over Sherrynavnet er indsat Jubilæums sherry – selvfølgelig fremstillet til 100 års jubilæet.

Flasken er nu 56 år gammel og uåbnet, og der er ikke svundet ret meget i flasken. Varen er banderoleret hos Anthon Thorup of Søn, Aarhus – Hedvin udenlandsk – Her aftappet ¾ l. Der står desværre ikke pris på – et sjovt minde om den store fest.

Herluf Nydam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *